Πώς να φορέσεις το maxi φόρεμα το καλοκαίρι

 Maxi φόρεμα: η λύση όταν φυσάει, όταν δεν έχεις προλάβει να ξυριστείς ή όταν βγαίνει το hippie girl από μέσα σου.
Η πρώτη εμφάνιση του maxi φορέματος έγινε το 1968, όταν οι New York Times το επισήμαναν σε κολεξιόν του Oscar de La Renta που το είχε σχεδιάσει για το Elizabeth Arden Salon. Στη συνέχεια, πολλοί καταξιωμένοι σχεδιαστές στους οίκους Dior, YSL, Cardin και άλλοι υιοθέτησαν το νέο στυλ. Το μάκρος στις φούστες και τα φορέματα γρήγορα κυρίευσε το Λονδίνο και ιδιαίτερα μετά την κυκλοφορία της ταινίας “Doctor Zhivago”, καθώς χρησιμοποίησαν πολύ το trend αυτό. Παρ' όλα αυτά, ήταν στις αρχές της δεκαετίας του 1970 που το maxi φόρεμα κατέκλυσε την Αμερική. Το boho look και τα καφτάνια κυριαρχούσαν εκείνη την περίοδο, καθώς ενσάρκωναν και το κύμα των hippies της εποχής.

 Φέτος το είδαμε στο catwalk φορεμένο σε διάφορα στυλ, με prints αλλά και μονόχρωμο, κυρίως από τους οίκους Chloe, Emilio Pucci και Rebecca Minkoff. Πολύχρωμα και έντονα σχέδια που αιχμαλωτίζουν το βλέμμα και αέρινα φορέματα χαρακτήριζαν τα look των σχεδιαστών, με μια δόση glamour που το κάνει ιδανικό και για βραδινές εμφανίσεις.








 Το maxi φόρεμα μπορείς να το φορέσεις με τα αγαπημένα σου σανδάλια και blazer ή τζιν σακάκι για ένα πιο καθημερινό look ή με πλατφόρμες και statement αξεσουάρ για μια πιο εντυπωσιακή εμφάνιση. Το μακιγιάζ σου θα πρέπει να είναι απλό χωρίς έντονα χρώματα, καθώς το φόρεμα θα πρέπει να παραμένει στο επίκεντρο της προσοχής. Τέλος, για τα μαλλιά σου θα μπορούσες να επιλέξεις ένα ανέμελο χτένισμα με ελαφρές μπούκλες ή πλεξούδες που θα δώσουν ένα ρετρό αέρα στην εμφάνισή σου.









Comments

Post a Comment

Thank you for your amazing comments!

Popular Posts